#NoVullPagar

QUÈ FER? GUIA PRÀCTICA D’ACTUACIÓ “NO VULL PAGAR” a les autopistes

  1. El Servei Català de Trànsit NO considera una infracció susceptible de denúncia per part dels Mossos d’Esquadra negar-te a pagar un peatge, perquè NOestà contemplat al Reglament General de Circulació com a infracció.

  2. Quan diguis “No Vull Pagar” i et neguis a pagar un peatge, el personal d’Abertis simplement t’ha d’anotar la matrícula i, tot seguit, obrir-te la barrera per deixar-te marxar. És igual si el semàfor de la concessionària està en verd o vermell. Aquest semàfor només indica si s’ha pagat el peatge o no, i no està regulat pel Codi de circulació.

  3. Tens dret a NO identificar-te davant del personal d’Abertis si et requereixen el DNI.

  4. Si els empleats de l’autopista intenten retenir-te o bloquejar-te a la tanca més temps del necessari per anotar la matricula del teu vehicle, estan cometent un delicte penal de detenció il·legal i, per tant, has de sol·licitar immediatament l’actuació dels Mossos d’Esquadra mitjançant el 112, i procedir a denunciar la detenció il·legal.

  5. La Concessionària només et podrà reclamar el pagament del deute per via administrativa si tu t’has identificat, però mai per via penal, perquè no hi ha delicte.