Via Catalana cap a la Independència

Per la Diada de Catalunya d’aquest any farem una cadena humana de més de 400 km per reclamar la independència.

La Via Catalana, que anirà des del Pertús fins a Alcanar, travessarà tot Barcelona i passarà pel Poble-sec, concretament per l’avinguda del Paral·lel. Ja som més de 300.000 inscrits!Tot i que els trams de la ciutat de Barcelona són plens, encara en queden per omplir. Si encara no t’hi has apuntat ho pots fer enviant un correu electrònic a: extensio.psxi@gmail.com. En el correu cal que ens hi indiquis el nom i cognoms, el DNI i el correu electrònic de cada una de les persones que us voleu inscriure i si us voleu desplaçar. Volem que els veïns del Poble-sec puguem celebrar aquesta gran festa junts!

La Marxa cap a la Independència i l’èxit de la manifestació de l’Onze de Setembre de l’any passat van evidenciar una majoria social favorable a la independència. La gran mostra de força de la Diada del 2012 va empènyer la classe política a fer els canvis necessaris per assolir l’Estat propi. Aquest any el món ha de tornar a mirar Catalunya per recordar la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans assolir la llibertat no més tard del 2014.

Per què una cadena huma?

El 23 d’agost del 1989 , els ciutadans d’Estònia, Letònia i Lituània van fer la Via Bàltica enllaçant amb una cadena humana les seves tres capitals per a reivindicar les seves ànsies de llibertat. A la primavera següent ja eren països independents gràcies a la gran mobilització i a la repercussió internacional aconseguida.

Cadenes humanes preparatòries:

Abans de la Diada, s’estan fent assajos de cadenes humanes arreu del teritoris, per exemple a finals de mes, el 30 d’agost, Sants-Montjuïc per la Independència farà un assaig de la cadena humana per la carretera de Sants. També s’han organitzat cadenes humanes per la independència arreu del món i es poden consultar aquí.