Posicionament d'Ara és l'Hora per al 9N

Ahir, Poble-sec per la Independència no va faltar a l’acte central de la campanya Ara és l’hora a la plaça de Catalunya.

Aquí en teniu la gigafoto de l’acte:

http://www.gigapan.com/embeds/4FqW1eKdUm0/

Suport al nou 9N “sempre que sigui considerat com la primera volta d’unes eleccions referendàries sobre la independència” que se celebrin en tres mesos. Aquest ha estat el posicionament que va fer públic la campanya ARA ÉS L’HORA ahir al gran acte celebrat a Plaça de Catalunya, que va aplegar milers de persones, segons la Guàrdia Urbana, 120.000.

Les presidentes d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Muriel Casals i Carme Forcadell, van ser les encarregades de fer públic el posicionament, fruit del procés de deliberació de les dues entitats. “Donarem suport al 9 de novembre, però exigim que es refaci la unitat dels partits polítics i que hi hagi eleccions, per això ara i aquí demanem: President convoqui eleccions, volem votar en els propers tres mesos, volem iniciar la primavera del 2015 amb un Parlament constituït”, va dir Carme Forcadell.

Muriel Casals, per la seva banda, va afirmar: “El 9N ha de ser la primera volta del procés electoral que viurà el poble de Catalunya els propers mesos, convocats a unes eleccions al Parlament de Catalunya de caràcter plebiscitari, referendàries, on tothom pugui votar si vol o no la independència”. La presidenta d’Òmnium va afegir, “ja no ens valen ni plans A ni plans B. Volem un únic pla, nítid, amb terminis clars i compartit per tots basat en tres punts”: unitat, unes i independència.

L’acte va començar a les 12.30 h amb la projecció del vídeo que resumeix l’acció de pintar de groc El Poblenou del Delta. Seguidament, el president de Súmate, Eduardo Reyes, l’actriu Carme Sansa, l’escriptor Roc Casagran i l’economista Germà Bel van fer la introducció de la Declaració de Sobirania del Parlament. L’avantsala de l’aparició de Muriel Casals i Carme Forcadell va ser protagonitzada per Sílvia Bel, Cesk Freixas i Lluís Llach al piano recitant i tocant el poema ‘Ara Mateix. La jornada va acabar amb El Cant dels Segadors entonat per tota la Plaça.