Deu personalitats internacionals demanen que es deixi votar els catalans

Deu personalitats internacionals han demanat avui que es deixi votar els catalans sobre el seu futur polític, a través del manifest conjunt “Let Catalans vote” (‘Deixeu votar els catalans’). El manifest, que s’ha fet públic a través del web www.letcatalansvote.org , remarca que “la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia”. Així, els deu signants fan una crida “al Govern espanyol i a les seves institucions, així com als seus homòlegs catalans, perquè treballin junts per permetre que els ciutadans de Catalunya puguin votar sobre el seu futur polític i, posteriorment, estableixin negociacions de bona fe basades en el resultat”.

La llista de les deu personalitats que donen suport al manifest l’encapçalen dos Premis Nobel de la Pau, l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu i el pacifista argentí Adolfo Pérez Esquivel, i la completen el director de cinema Ken Loach; la sociòloga holandesa Saskia Sassen, catedràtica de la Columbia University; el sociòleg nord-americà Richard Sennett, catedràtic de la New York University; el prolífic escriptor portuguès António Lobo Antunes; el crític literari nord-americà Harold Bloom, catedràtic de la Yale University; el productor i activista irlandès Bill Shipsey, fundador d’Art for Amesty Internacional; l’historiador i hispanista britànic Paul Preston, catedràtic de la London School of Economics; i el diplomàtic nord-americà Ambler Moss, exambaixador dels Estats Units.

El Manifest fa notar que “impedir que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societats democràtiques”, una afirmació particularment rellevant davant del nou intent polític d’impossibilitar la consulta del 9 de novembre. Els impulsors del Manifest han estat un grup de persones actives en l’àmbit internacional, coordinades per Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya.

Més informació a www.letcatalansvote.org