Vacuna contra el VIH

La recerca científica i tecnològica és un dels eixos fonamentals per assegurar el futur d’un país, sobretot pel que fa al benestar dels seus ciutadans. I això és especialment evident en el cas de la recerca mèdica pel seu potencial impacte directe en la millora de la salut de les persones. A Catalunya tenim un bon sistema propi de recerca que ens permet excel·lir en molts aspectes a nivell internacional, i en concret en diferents àmbits de la biomedicina on tenim investigadors i grups líders mundials. A més Catalunya és un país amb una remarcable sensibilitat en solidaritat ciutadana, com es demostra per exemple amb l’èxit rotund de les maratons televisives any rere any.

En aquest moment el grup encapçalat pel doctor BONAVENTURA CLOTET, cap de la Unitat de VIH i director de l’Institut d’Investigació de la SIDA, Irsicaixa, a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, està desenvolupant una VACUNA contra aquesta malaltia que es podria fer efectiva en pocs anys si disposa del finançament adequat per tirar endavant la seva recerca. La FUNDACIó DE LA LLUITA CONTRA LA SIDA (http://www.flsida.org) ha llançat una campanya de micromecenatge mitjançant el primer videojoc solidari per a tauletes i mòbils que vol explicar diferents malalties de transmissió sexual. A "Epidemia The Game" el jugador ha de neutralitzar una onada de virus controlant els moviments del protagonista. El preu de descàrrega és de 99 cèntims a Google Play i Apple Store. Tots els ingressos obtinguts aniran destinats a la investigació per acabar amb el virus de la sida.

L’ANC dóna suport a aquesta iniciativa en benefici de tota la humanitat i que ajudarà a difondre el prestigi de la medicina i la recerca catalanes a tot el món, que podrien ser encara més grans si tenim la capacitat de decidir sobre els nostres recursos i plans de recerca en una Catalunya independent.

Endavant i boan feina!

Comitè Permanent ANC

Deixa un comentari