Comptes clars

Comptes clars

La campanya Ara és l’hora no rep ajudes públiques.

Aquesta infografia permet aclarir què se’n fan de les donacions i on van, perquè tot quedi clar i ningú no pugui donar informacions falses sobre el finançament de la campanya. Els principis són els següents:

  1. El finançament de la campanya és totalment privat; no rebem cap tipus d’ajut públic.
  2. La nostra força econòmica és la força de la gent que ens fa donatius.
  3. Hi ha cinc canals per fer un donatiu: telèfon, web, transferència bancària, compra de marxandatge i aportacions en actes públics.
  4. Els donatius poden desgravar fins a un 40% en persones físiques i fins a un 35% en persones jurídiques si es compleixen els requisits establerts per la legislació aplicable.
  5. La vostra aportació no serveix per finançar l’estructura de les dues entitats. Tot el que doneu finança accions de campanya.
  6. El personal contractat per a la campanya es preveu amb l’aportació inicial feta per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.
  7. La Comissió Econòmica supervisa directament la tria del proveïdor més adequat quan la despesa supera els 18.000 € a partir d’un procediment rigorós en què calen com a mínim 3 pressupostos i es valoren a més dels criteris econòmics, d’altres criteris de responsabilitat social corporativa.
  8. Les empreses poden col·laborar amb la campanya i fer un donatiu a través de la seva feina.
  9. Auditors jurats externs emetran un informe avaluant l’activitat econòmica de la campanya.