L’ANC rebutja la multa de 30.000 euros de la UEFA al Barça

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana manifesten el seu rebuig a la decisió de la UEFA de sancionar el Barça amb 30.000 euros per les estelades i els crits a favor de la independència de Catalunya a la final de la Lliga de Campions.

La UEFA s’acull a l’article 16 del seu Codi Disciplinari, on deixa ben clar que seran “les associacions i els clubs els responsables de qualsevol comportament inapropiat per part dels seus aficionats”. Dins d’aquest, s’hi inclou “l’ús de gestos, paraules o qualsevol altre mètode per transmetre qualsevol missatge que no sigui propi de l’esport, especialment tots aquells de caràcter polític, ideològic, religiós o de naturalesa provocativa”.

Les entitats recorden que la “UEFA oblida que aquestes manifestacions van ser fetes de manera completament pacífica, sense discriminar ningú, i que l’afició blaugrana va tenir un ‘comportament excel·lent’, tal com va incloure en el seu informe el delegat de l’organisme europeu que va presenciar el partit’.
Les tres organitzacions qualifiquen aquesta decisió de la UEFA com un greu atac a la llibertat d’expressió i d’opinió. “No pot ser que un organisme com aquest castigui una afició que s’expressa amb esportivitat i sense faltar al respecte a ningú”. Per aquest motiu, manifesten el seu suport al Barça i als seus aficionats, considerant que no es pot posar traves a una afició que viu el futbol com una festa i com una bona oportunitat per reivindicar-se amb uns càntics i uns símbols que no són violents ni estan prohibits enlloc.