Comunicat sobre la sanció de l'AEPD contra la gigaenquesta

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural hem rebut la notificació d’una sanció per valor de 400.000 € de l’Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) en relació a la gigaenquesta que es va realitzar l’any passat, entre els mesos d’octubre i novembre.

L’ANC informa que estudiarà detingudament el contingut de la resolució per tal de donar una resposta jurídica adequada. Sense perjudici d’aquesta futura resposta, l’ANC afirma que en tot moment es va actuar amb ple coneixement i respecte de la Ley Orgánica de Protección de Datos de Carácter Personal (LOPD).

La denúncia és infundada i la sanció del tot injusta, tal i com vam recollir en les primeres al·legacions proporcionades a l’AEPD. Tan bon punt s’hagi analitzat detingudament la resolució sancionadora, informarem de les accions jurídiques que s’emprendran com a resposta.

L’origen de la denúncia, la base de la sanció i la quantitat de la mateixa ens porten a manifestar la percepció que amb aquesta multa es pretén sancionar i danyar ANC i ÒC pel seu paper de mobilització ciutadana a favor de la construcció d’un nou Estat independent.

Comunicació Interna
Assemblea Nacional Catalana