Proposem tres línies d’acció per reforçar l’escola en català i contestar l’embat judicial

Proposem tres línies d’acció per reforçar l’escola en català i contestar l’embat judicial

Plataforma per la Llengua vol recollir milers de signatures durant les pròximes setmanes per fer pressió als partits catalans a favor d’un conjunt de mesures polítiques, pedagògiques, econòmiques i jurídiques

Plataforma per la Llengua està totalment en contra de l’acord entre ERC, Junts, el PSC i En Comú Podem per modificar la Llei de política lingüística (LPL) amb l’objectiu d’incloure-hi la vehicularitat del castellà a l’escola. L’entitat, que ja va analitzar els efectes negatius per a l’escola en català d’aquesta proposta, ara presenta un conjunt de mesures per reforçar l’escola en català i fer front a l’embat judicial de l’Estat espanyol.

Plataforma per la Llengua considera que el text de la proposta presentada per aquests partits representa un pas enrere per a l’escola en català i denuncia que, a més, s’ha elaborat amb nocturnitat i d’esquena a la comunitat educativa. L’escola en català és l’únic model capaç d’afavorir la cohesió social, és necessari perquè els alumnes puguin acabar la seva educació amb les competències lingüístiques necessàries i és imprescindible per normalitzar la llengua pròpia del país. A més, és un model àmpliament acceptat per la societat catalana i, segons una enquesta recent encarregada per Plataforma per la Llengua a l’empresa GESOP, un 82% dels residents al país hi donen suport.

L’ONG del català també denuncia que la reforma de la Llei s’ha presentat al Parlament de Catalunya sense cap mena de consulta prèvia i a través d’un tràmit d’aprovació d’urgència per lectura única que pretén defugir les esmenes i el consens social. La proposta de reforma ho fia tot a un suposat consens parlamentari que deixa de banda la comunitat educativa.